Обединението около дяснорадикалната партия Fratelli d`Italia (Италиански братя), спечели изборите в Италия по

...
Обединението около дяснорадикалната партия Fratelli d`Italia (Италиански братя), спечели изборите в Италия по
Коментари Харесай

Скандал от CNN! Какво прави Италия с Мусолини

Обединението около дяснорадикалната партия Fratelli d`Italia ( " Италиански братя " ), завоюва изборите в Италия по безапелационен метод. Според всички допитвания и прогнози алиансът, в който влизат още дяснопопулистка партия „ Северна Лига “ на Матео Салвини и консервативната Forza Italia („ Напред, Италия) на Силвио Берлускони, печели изборите с преднина от към 17 % пред Демократическата партия и нейните съдружници. Десният алианс събира общо към 43% от гласовете, съобщи Дойче Веле.

Най-силно представилата се партия в границите на десния алианс са „ Италиански братя " с над 25 %. Като обособена партия те получават съвсем толкоз гласове, колкото целият лявоцентристки съюз към демократите (около 26%).
-->
Като водач на първата парламентарна мощ министър-председател на Италия може да стане 45-годишната Джорджа Мелони, която ще е първата жена-премиер на Италия. Тя към този момент ясно изрази претенциите си към поста, заявявайки, че италианците са отправили ясно обръщение в интерес на дясно държавно управление под управлението на „ Италиански братя ". „ Ние ще управляваме за всички “, съобщи Мелони в нощта против понеделник. Мелони съобщи, че това е била вечер на " горделивост и задоволство " за нейната партия.

В своята тирада след успеха Мелони даде обещание на своите поддръжници, че националната горделивост и националната еднаквост още веднъж ще играят по-важна роля за Италия в бъдеще.

" Голямата цел, която си поставихме в живота и като политическа мощ, беше италианците още веднъж да се гордеят, че са италианци и да развяват нашия трибагреник “, сподели тя. 

Мелони, която е почнала политическата си активност в неофашистки партии, дефинира себе си като реакционер. Нейните съперници я упрекват, че в никакъв случай не се е дистанцирала изрично от фашизма. Новинарският портал на американския ефирен канал CNN написа, че Италия към този момент ще има най-десния министър председател след Бенито Мусолини*.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР